Boxträning – utmanade träningsform

Boxningsträning är i allmänhet en högintensitets sport som innebär mycket uthållighet, styrka och uthållighet för att gå avstånd. Träning är en viktig del av alla boxningsprogram.

Vissa tränare föredrar att ha ett mindre antal sparring och träna för boxningsträning som ett sätt att få uthållighet. Andra föredrar att ha många timmars träning per vecka. Båda metoderna är effektiva och behövs för fitness. En tränare eller tränare kan berätta hur många timmar per vecka som tillbringas på gymmet eller på boxningsringen och de träningspass som ingår. Det är också viktigt att överväga vilken typ av träning som används, vare sig det är viktlyftande konditionsträning eller sportträning. Dessa olika träningstyper skapar alla olika resultat. Det bästa sättet att bestämma vilken träningsordning du ska följa är att diskutera dina behov med en professionell tränare eller tränare. Kämparnas styrka, uthållighet är de viktigaste faktorerna för att bestämma vilken typ av träning som passar dig bäst. Till exempel finns det krigare som får sin styrka från överkroppen; därför är det inte nödvändigt med tungviktsträning för dem. Men det finns kämpar som kräver stor uthållighet och uthållighet.

Kombination av kondition och styrketräning

Träning för boxning involverar också konditionsträning, vilket hjälper till att minska fett, minska blodsockernivåerna och hjälpa till att förbättra muskelstyrkan. Genom kardiovaskulär träning blir din kropp effektivare när det gäller att bränna fett och minska insulinnivåerna som gör att du känner dig full och får dig att äta mer för att kompensera. Även om styrketräning är en viktig del av något träningsprogram, bör det inte vara det enda elementet i en träningsplan. Din konditionsträning bör också innehålla aerobics som dans, simning, cykling och jogging. Tungviktsträning bör inte övervägas om inte den extra styrketräningen är avgörande. Du måste kunna använda båda formerna av träning effektivt om du ska lyckas med boxningsträning. Även om konditionsträning är viktig för all styrketräning, bör det inte göras varje dag. Det bör vara en del av ditt träningsprogram och bör inte vara det enda skälet för att genomföra din boxningsträning. Det är också viktigt att prata med din tränare eller tränare om ditt träningsschema. De vill veta om du planerar att träna på natten, under pauser mellan sessionerna eller under din vilotid. Ditt eget personliga schema kommer att bestämmas av dina egna behov.

Andra element som ingår i ett träningsprogram är att konditionera ditt sinne och förbättra din kunskap om boxningstekniker. Många tränare gillar att införliva vissa träningsövningar varje vecka eftersom det kan vara svårt att få din kropp i topp fysiskt skick. Din utbildning kommer att vara mindre noggrann, men du bör fortfarande arbeta hårt. Träning i boxning betyder inte att du måste svälta dig själv eller beröva dig mat, men du måste se till att du ger din kropp rätt näring den behöver för att bekämpa sjukdom och sjukdom. En korrekt diet och balanserad mängd träning hjälper dig att hålla kroppen i toppform så att din träning och träning inte orsakar dig skada.

När du är redo att träna bör du lära dig så mycket du kan om boxning. Genom att läsa boxmagasiner eller webbplatser kan du bekanta dig med principerna för boxning. Det finns många böcker och videor tillgängliga som ger råd och tekniker. Det är viktigt att komma ihåg att boxningsträning kan vara mycket krävande och är en fysiskt och mentalt krävande sport. Liksom alla andra sporter är det inte lätt att hålla sig till ett program, men genom hårt arbete och uthållighet kommer du att uppnå resultat.

En samling texter om träning finns här mtbtraning.se.