Började plugga utomlands

När jag hade gått ut gymnasiet så visste jag att jag ville studera konst. Däremot hade jag ingen aning om vart jag skulle göra det. Jag läste runt om olika universitet och högskolor i Sverige först men kom sen in på sidan pluggautomlands.nu och läste lite. Jag hade hört av min morbror i England att det fanns ettåriga konstkurser i England men inte tänkt så mycket på det. Efter lite mer läsande på hemsidan om hur man går till väga och vad man måste tänka på så bestämde jag mig för att testa att skicka in en ansökan. Jag blev inkallad på intervju och fick senare reda på att jag var accepterad. ??När jag kom till England så ville jag helst inte bo i en värdfamilj men gjorde ändå det till en början. Alla var jättetrevliga och det bodde tre andra studenter från samma skola där också. Efter några veckor bestämde sig jag och några andra studenter att hyra ett hus tillsammans och det blev en väldigt bra och trygg startpunkt för min tid här. Jag har alltid bott hemma innan och friheten som kommer med att bara ha sig själv att ansvara för och tänka på är enorm. Som utbytesstudent tillhör man inte riktigt någon särskild gruppering utan man helt enkelt bara utländsk. Och de flesta älskar en för det.  I min klass går det många utländska studenter och jag har träffat vänner från hela världen.??Kursen jag håller på att läsa är en Foundation-kurs. Det är som ett basår kan man säga, det är en förberedelse till längre universitetskurser. Mina planer är att söka in på en treårig kurs till hösten.?Jag måste tacka Pluggautomlands.nu då den hemsidan fick mig att faktiskt göra valet att åka. Informationen jag samlade där var också till väldigt stor nytta då jag innan inte riktigt visste hur man skulle gå tillväga med CSN och allt. ??Till alla som funderar på att börja plugga utomlands så vill jag uppmana er till att göra det. Visst får man hemlängtan ibland, särskilt i början, den försvinner däremot snabbt och detta år har utan tvekan varit det bästa hittills i mitt liv och jag tror att de kommande åren kommer vara minst lika roliga.