Länstrafiken Örebro

Länstrafiken Örebro är det ansvariga organet för kollektivtrafiken i Örebro län. De arbetar med att erbjuda invånarna i regionen pålitliga och punktliga kommunikationsmöjligheter genom stads- och landsortstrafik. Med en omfattande nätverk av bussar och tåg bidrar Länstrafiken Örebro till att göra resandet enkelt, bekvämt och miljövänligt för alla.

Resenärer kan enkelt planera sina resor och hitta information om tidtabeller, biljetter och priser på Länstrafiken Örebros hemsida. Utöver detta erbjuder Länstrafiken även tjänster som färdtjänst och riksfärdtjänst, vilket möjliggör anpassade transportlösningar för personer med funktionsnedsättningar. Genom att ständigt sträva efter att förbättra och anpassa kollektivtrafiken i Örebro län, spelar Länstrafiken Örebro en central roll i att stärka regionens infrastruktur och främja en hållbar utveckling av transport- och resesystem.

Om Länstrafiken Örebro

Länstrafiken Örebro, även kallat endast Länstrafiken lokalt eller tidigare Länsbussarna i Örebro, är en viktig aktör inom regional kollektivtrafik i Örebro län. Som en förvaltning inom Region Örebro län ansvarar Länstrafiken för att tillgodose invånarnas behov av kollektivtrafiklösningar och bidra till en god regional utveckling.

År 2024 fortsätter Länstrafiken Örebro att erbjuda buss- och tågresor inom Örebro kommun och hela Örebro län, där företaget arbetar för att ständigt förbättra och utveckla kollektivtrafiken. Genom att erbjuda olika tjänster, såsom Närtrafik och bussbiljetter, kan invånare och besökare i Örebro lätt och smidigt ta sig fram inom kommunen och hela länet.

Några av Länstrafikens styrkor inkluderar:

  • Brett utbud av tjänster: Oavsett om du behöver fasta rutiner eller flexibla lösningar, har Länstrafiken något att erbjuda.
  • Anpassning efter behov: Vare sig det handlar om att använda färdtjänst eller anpassa sig efter olika tidpunkter och besöksmål kan Länstrafiken erbjuda en anpassad service.
  • Klimatsmart kollektivtrafik: Gör ditt val för en grön framtid genom att resa med Länstrafiken, och bidra till minskad biltrafik och utsläpp i Örebro kommun och Örebro län.

Statistik visar att kollektivtrafiken blir alltmer populär, och Länstrafiken Örebro arbetar aktivt för att möta denna ökande efterfrågan genom att ständigt förbättra sin service.

Resor

Reskassa Och Biljetter

Reskassa är ett enkelt och smidigt sätt att betala för resor med Länstrafiken Örebro. Med en reskassa kan man betala för enkeltbiljetter och periodbiljetter. Det finns flera sätt att fylla på sin reskassa, till exempel via Länstrafiken Örebros webbshop eller hos försäljningsombud. Det är också möjligt att köpa biljetter med rabattkort som ger en viss procentuell rabatt på reskassan.

Biljetter kan delas upp i olika prisgrupper beroende på ålder och behov, till exempel vuxen, ungdom och pensionär. Återköp av biljett är möjligt under vissa förutsättningar, och det finns flera biljettsamarbete med andra trafikföretag för att underlätta resandet i regionen.

Resor Med Tjänster

Länstrafiken Örebro erbjuder en rad olika tjänster för resor, såsom färdtjänst, riksfärdtjänst och flextrafik. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättningar som inte kan använda ordinarie kollektivtrafik. För att kunna resa med färdtjänst krävs ett färdtjänstbevis.

Riksfärdtjänst är en tjänst för resor utanför den egna kommunen, och ledsagarbevis är för dem som behöver stöd av någon under resan. Närtrafik är en annan form av kollektivtrafik för mindre orter där vanlig kollektivtrafik inte finns i så stor omfattning.

Organisera Resa

För att underlätta planeringen av resor erbjuder Länstrafiken Örebro flera verktyg och tjänster, som tidtabeller, kartor och information om hallplatser. Tillgänglighet vid hallplatser är viktigt för att resenärer ska kunna använda kollektivtrafiken oavsett funktionsförmåga.

Information om förändringar i trafiken, såsom både planerade och oplanerade trafikförändringar, kan vara viktigt att känna till inför en resa. Det är också bra att vara medveten om särskilda regler för helgdagar och skollov.

Resföreningar

För att underlätta resandet för grupper finns möjlighet att boka gruppresor med Länstrafiken Örebro. Skolskjuts och sjukresa är två exempel på specialresor som organiseras för särskilda behov. Genom att använda Länstrafiken Örebros app kan man enkelt hantera sina resor, såsom att köpa biljetter och få information om aktuella restider och förändringar i trafiken.

Området

Tjänsten Inom Områdena

Länstrafiken Örebro ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län, vilket innefattar städer och kommuner som Karlskoga, Hallsberg, Kumla, Askersund, Degerfors, Lindesberg och Hällefors. Tjänsten erbjuds inom olika geografiska områden som betecknas av bokstäver, till exempel, Område F. Resor inom dessa områden inkluderar bussar och tåg som trafikerar både stads- och regiontrafik.

För resor mellan olika områden, som Örebro och Värmland, används en zonindelning, och biljettpriset beräknas utifrån antalet övergångna zoner. Denna zonindelning gör det enklare för resenärer att förstå och betala för sina resor, oavsett vilken del av länstrafiken de nyttjar.

Områden

Länstrafiken i Örebro län är indelad i flera huvudområden, såsom tätorter och kommuner, daribland Karlskoga, Lindesberg och Örebro. Även mindre områden och kommuner ingår i länstrafiken, vilket innebär att de nyttjar samma biljettsystem och zonindelning.

Närtrafik erbjuds inom vissa kommunhuvudorter och tider och är en viktig tjänst för invånarna. Närtrafik inkluderar resor med färdtjänstbevis och ledsagarbevis, vilket ger ökad rörlighet och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar.

Sammanfattningsvis är Länstrafiken Örebro en viktig länk för invånarna i Örebro län och erbjuder smidiga och prisvärda transportlösningar inom och mellan de olika områdena. För att säkerställa en effektiv och hållbar kollektivtrafik arbetar Länstrafiken Örebro kontinuerligt med att förbättra och utveckla sitt tjänsteutbud.

Klienttjänster

Kundtjänst

Länstrafiken Örebros kundservice hjälper resenärer med frågor angående sina resor, biljetter och andra tjänster. Här kan du få information om köp- och resevillkor samt förseningsersättning. Om du har en trasig, borttappad eller felaktig biljett kan kundtjänsten hjälpa dig med detta.

Om du har glömt något ombord kan du använda deras hittegods-tjänst. Länstrafiken Örebro är även aktiv på sociala medier, vilket möjliggör för kunder att skicka synpunkter och få snabba svar från kundtjänsten.

Upplevelse Klient

Länstrafiken Örebro strävar efter att erbjuda en positiv kundupplevelse genom att erbjuda moderna bussar och tåg med bekväma sittplatser samt tillgång till gratis wifi i bussarna. Resenärer som behöver extra stöd och service under sin resa kan utnyttja Serviceresan, en tjänst som gör det enklare för personer med funktionsnedsättningar att resa.

Acessibilitet

Tillgänglighet är en viktig aspekt av Länstrafiken Örebros verksamhet. De arbetar kontinuerligt med att förbättra tillgängligheten vid hållplatser, både med informationsskyltar och fysiska anpassningar. Färdtjänst och Riksfärdtjänst erbjuds för de resenärer som har svårt att använda den ordinarie kollektivtrafiken.

Teknisk Support

För att underlätta och förbättra resenärernas upplevelse erbjuder Länstrafiken Örebro en användarvänlig webshop där du kan köpa biljetter och få reseinformation. Även en applikation finns tillgänglig för enkel och snabb åtkomst till information om resor, biljetter och tjänster. Om det uppstår tekniska problem eller frågor om webshop eller applikation, kan resenärer kontakta Länstrafiken Örebros kundtjänst för support.

Biljettinformation

Länstrafiken Örebro erbjuder olika biljettyper för att passa resenärernas behov. För studenter finns det särskilda biljetter, såsom grundskolekort och gymnasiekort, som ger fria resor inom Örebro län. För övriga biljettyper finns det olika priser beroende på resans längd och antalet zoner.

Bussbiljetter kan köpas genom flera kanaler, så som Länstrafikens webbplats, i förväg hos ombud eller direkt på buss. Vid resa med stadsbuss inom Örebro kommun kan betalning även göras med kontaktlös kortbetalning ombord på bussen. Eftersom tilläggsavgifter kan tillkomma vid köp ombord är det alltid fördelaktigt att köpa biljetter i förväg.

Biljettkontroller utförs regelbundet för att säkerställa att resenärer har giltiga biljetter. Resenärer som inte kan uppvisa giltig biljett riskerar att få betala en kontrollavgift. För att undvika detta rekommenderas att alltid ha biljetten tillgänglig under resan.

För de som reser regelbundet kan en prenumeration på t.ex. månadskort eller säsongskort underlätta resandet och ge kostnadsbesparingar jämfört med att köpa enstaka biljetter. Det finns även olika pris-kategorier som seniorer och ungdomar, som ger rabatterade biljetter.

I Örebro län finns det en lång rad olika biljetter för resor med buss och tåg. Det finns bl.a. enkelbiljetter, där övergång till annan buss eller tåg ingår inom övergångstiden. Det finns även säsongskort som täcker resor inom hela länet, som kallas för länsbiljett. Dessutom finns stadsbiljetter, som gäller för resor inom Örebro kommun samt Länstrafikens biljettköpguide, som hjälper resenärer att hitta rätt biljett för deras behov.

Alla priser och ytterligare information om biljetter och hur man ansöker om t.ex. skolkort eller prövobiljett kan hittas på Länstrafikens officiella webbplats.

Övrigt

Länstrafiken Örebro erbjuder kollektivtrafik i form av buss- och tågresor för att resenärer i Örebro län ska kunna resa smidigt och bekvämt. Huvudfokus är att se till att de som bor eller besöker länet har tillgång till en väl fungerande kollektivtrafik.

En viktig aspekt av att resa med Länstrafiken är att följa trivselregler, som gäller för att skapa en säker och trivsam atmosfär för alla resenärer. Dessa inkluderar att vara rökfri, inte spela hög musik eller äventyra säkerheten för andra med resväskor och annat bagage.

När det gäller bagage och husdjur är det viktigt att följa de specifika reglerna för respektive transportmedel. Generellt sett är det tillåtet att ta med sig mindre husdjur som exempelvis hundar och katter, så länge de inte stör andra resenärer eller personalen ombord.

För att köpa biljetter, finns det flera alternativ som resenärerna kan använda. Det är möjligt att köpa biljetter via Länstrafiken Örebros app, deras hemsida eller på en av deras biljettautomater som finns i bland annat Örebro och Kumla.

Information om Länstrafikens rutter och turer kan både hittas på deras hemsida och i deras reseplanerare, och många av dessa är tillgängliga på flera språk inklusive engelska och tyska. Det är också möjligt att hitta en karta över alla rutter som Länstrafiken beskriver.

Avslutningsvis är det viktigt att resenärer är medvetna om att Länstrafiken Örebro använder cookies på deras hemsida för att förbättra upplevelsen för besökare och samla in anonym statistik.

Vanliga frågor

Vilka är priser för Länstrafiken Örebro?

Priserna för Länstrafiken Örebro varierar beroende på vilken typ av biljett och zon du behöver. Det finns både enkelbiljetter och periodbiljetter, samt rabatterade biljetter för ungdomar, studenter och pensionärer. För mer detaljerad information om priser och biljettyper, besök deras officiella hemsida.

Hur kontaktar jag kundservice?

För att kontakta Länstrafiken Örebros kundservice kan du ringa 0771-55 30 00. Du kan även skicka e-post. Kundtjänstens öppettider är måndag till fredag, kl. 06:00 till 18:00.

Var kan jag köpa busskort?

Busskort kan köpas på Länstrafiken Örebros servicecenter, i deras butik på Järnvägsgatan i Örebro, samt hos vissa återförsäljare. Du kan även ladda ditt busskort online.

Vad är öppettiderna för Länstrafiken Örebro?

Länstrafiken Örebros öppettider varierar mellan olika servicepunkter och telefonväxeln. Kundtjänsten är öppen måndag till fredag, kl. 06:00 till 18:00. För mer exakta öppettider för en specifik servicepunkt, besök deras hemsida.

Hur köper jag biljett på webbshop?

Du kan köpa och ladda ditt busskort online på Länstrafiken Örebros webbshop. På webbplatsen hittar du instruktioner för hur du skapar ett konto, väljer rätt biljett och betalar för den.

Vilka linjer trafikerar stadsbussarna i Örebro?

Stadsbussarna i Örebro trafikerar ett flertal linjer som täcker hela staden och dess närområden. För detaljerad information om rutter och tidtabeller, besök Länstrafiken Örebros hemsida.