Örebro Hockey

Örebro Hockey är en professionell ishockeyklubb baserad i Örebro, Sverige. Klubben grundades 1990 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest framgångsrika och populära ishockeyklubbarna i Sverige. De spelar sina hemmamatcher i Behrn Arena och är medlemmar av Svenska hockeyligan (SHL), som är Sveriges högsta liga för ishockey.

Under åren har Örebro Hockey haft flera framträdande spelare och tränarprofiler inom sina led. De har även utvecklat en stark ungdomsverksamhet, med framgångsrika lag på såväl U16-, J18- och J20-nivå. Klubbens starka engagemang för ungdomsarbete och lokal talangutveckling bidrar till deras framgång och popularitet bland fans och samarbetspartners.

Om Örebro Hockey

Örebro Hockey är en framstående ishockeyklubb i Sverige, baserad i Örebro. Klubben spelar i den högsta ligan i landet, SHL, och har en stark fanbas som stöttar laget genom med- och motgångar.

Klubben går under smeknamnet ”Örebro HK” och har en lång historia av framgångar och prestationer på isen. Den har deltagit i många säsonger av SHL, vilket är ett bevis på dess kvalitet och konkurrenskraft. Fansen kan enkelt följa Örebro Hockey på dess officiella hemsida samt genom dess sociala medier som Facebook och Instagram.

Örebro Hockeys hemmaarena, Behrn Arena, är belägen i Örebro, Sverige. Arenan har en kapacitet på omkring 5,500 åskådare och är en viktig plats för hela ishockeygemenskapen i staden. Laget spelar sina hemmamatcher här och erbjuder publik en spännande och engagerande upplevelse.

Under de senaste åren har Örebro HK haft varierande framgångar i SHL, men klubben strävar alltid efter att förbättra sitt spel och nå nya höjder. Genom hårt arbete och engagemang på träningar och matcher har laget utvecklat sig och fortsätter att göra sitt bästa för att prestera på toppnivå.

Örebro Hockey präglas av ett starkt samarbete och en vinnarmentalitet, vilket gör laget till en av de mest respekterade klubbarna i svensk ishockey. Med en erfaren trupp och dedikerade tränare är Örebro HK väl rustade för att möta utmaningarna som kommer med att spela i SHL.

Historia och Statistik

Historia och Ställningar

Örebro Hockey är en framstående klubb inom svensk ishockey som har en lång och rik historia. Klubben grundades år 1990 och har sedan dess utvecklats till ett av de mest framgångsrika lagen i landet. Klubben spelar sina hemmamatcher i Behrn Arena och har sedan säsongen 2013/2014 spelat i SHL. Örebro Hockey är en av de största idrottsföreningarna i staden med över 1000 medlemmar.

Örebro Hockey har haft flera starka säsonger i SHL, även om de ännu inte har vunnit någon mästerskapstitel. De har kontinuerligt förbättrat sina ställningar och kämpat för att bli ett topplag i den svenska högsta ligan. Prestationerna under de senaste åren indikerar en klubb på frammarsch och en framtid som ser ljus ut.

Turneringsstatistik

Örebro Hockey har deltagit i ett antal internationella och nationella turneringar genom åren. Den mest framträdande turneringen är SHL där klubben har varit en regelbunden deltagare sedan 2013. Även om de inte har lyckats vinna någon mästerskapstitel, så har deras prestationer i SHL varit imponerande. I genomsnitt lockar hemmamatcherna för Örebro Hockeyklubb cirka 5000 åskådare.

Förutom SHL har laget tävlat i European Trophy och CHL (Champions Hockey League). Trots att de inte har nått lika stora framgångar på internationell nivå, visar deltagandet i dessa turneringar att Örebro Hockey är ett lag att räkna med även utanför Sveriges gränser.

Franchise Poäng, Assist och Straffminuter Genom Tiden

Örebro Hockey har haft en rad framstående spelare genom tiderna som har bidragit med poäng, assists och ställt upp för laget i både tuffa och glädjande stunder. Etablerade stjärnor och unga talanger har varit en viktig del av klubbens framgång.

Statistik genom tiderna visar en mångsidig skara av spelare som har presterat väl både offensivt och defensivt. Klubben har producerat en betydande mängd poängfördelning bland sina spelare, med en imponerande blandning av målskyttar och framspelare. Örebro Hockey har även haft starka defensiva spelare som har tagit ansvar genom att ta straffminuter när situationen krävt det.

Sammanfattningsvis erbjuder Örebro Hockey ett rikt arv av statistik och framgångar som är värt att uppmärksamma. Klubben fortsätter att utvecklas och kan se fram emot många fler framgångsrika år på isen.

Behrn Arena

Areninformation

Behrn Arena, belägen i Örebro, är hemmaarenan för Örebro Hockey. Arenan används främst för ishockeymatcher och har en härlig atmosfär för hockeyälskare. Arenan öppnar 1,5 timme innan matchstart och erbjuder en rad bekvämligheter och faciliteter för besökarna.

Namn och Byggår

Behrn Arena, tidigare känd som Idrottshuset, uppfördes 1965. Namnet Behrn kommer från Behrn Fastigheter, som har sponsrat arenan sedan 2006. Arenan har genomgått flera renoveringar och förbättringar under åren, men har alltid varit en viktig plats för ishockey i Örebro.

Kapacitet

Behrn Arenas kapacitet ligger på omkring 5 200 åskådare. För att erbjuda så många platser som möjligt till hockeyfans kan det vara en bra idé att köpa biljetter i förväg. Arenan kan bli helt slutsåld under populära matcher, så det är bäst att vara förberedd och komma i tid för att njuta av ishockey i Behrn Arena.

Lag och Personal

Spelarnas Demografi

Örebro Hockey är ett svenskt ishockeylag med en blandning av nationaliteter och erfarenheter i deras roster. Laget består av spelare i olika åldrar, med en varierande ålder per säsong. Detta skapar en spännande mix av talanger, vilket bidrar till lagets konkurrenskraft i ishockeymatcher.

Ledare och Personal

Lagets personal består av en rad professionella inom sina respektive områden. Huvudtränaren har ansvaret för att övervaka och koordinera lagets spel under säsongen. Bredvid honom finns ett antal tränare och specialister, såsom assisterande tränare, målvaktstränare, sportschef, fysioterapeut, fystränare, spelarutvecklingschef, utrustningschef och lagkaptener. Dessa personer arbetar tillsammans för att stödja spelarnas utveckling och bidra till lagets framgång på isen.

Spelare Status

Spelarna i Örebro Hockey har ofta varierande kontraktstatus. Vissa spelare har utgående kontrakt efter en säsong, medan andra har kontrakt som löper in i nästa säsong. Detta innebär att lagets sammansättning kan förändras från en säsong till en annan, vilket innebär att nya talanger kan växa fram och att erfarna spelare kan ta på sig ledarroller.

Örebro Hockey strävar efter att upprätthålla en balans mellan ungdomlig talang och erfarna spelare för att säkerställa en konkurrenskraftig nivå av spel och en positiv atmosfär inom laget. Att följa lagets matcher och beslut kring spelarstatus ger en inblick i lagets dynamik och utveckling över tid.

Säsong Information

Örebro Hockey är en väletablerad klubb i den svenska ishockeyligan (SHL). Under säsongen 2022-2023 är det spännande matcher att se fram emot, såsom motståndare som Färjestad och Rögle. Fansen kan förvänta sig en intensiv säsong med många spännande möten.

Säsongen inleds med en bortapremiär den 15 september, där Örebro möter Leksand. Hemmapremiären äger rum den 16 september kl 18:00, då Örebro tar emot Rögle i en högintensiv match. Dessutom kommer det att spelas två derbymatcher mot Färjestad under säsongen, första matchen den 7 oktober och andra matchen den 6 januari.

Några viktiga statistics att notera för Örebro Hockey under säsongen innefattar poäng (PTS), antal utvisningsminuter (PIM) och förluster efter förlängning/straffar (OTL). Dessa värden är avgörande för att förstå lagets prestanda och utveckling under säsongen. Det är också viktigt att följa lagets framfart i slutspelet, där de hoppas kunna avancera långt och konkurrera om SM-guldet.

Det bör även nämnas att under föregående säsong 2021-2022, avslutade Örebro Hockey i kvartsfinalen efter en svängig säsong. Fans och spelare hoppas nu på en ännu starkare säsong 2022-2023, där laget kan ta ytterligare steg framåt och konkurrera om högre placeringar.

För att hålla sig uppdaterad om Örebro Hockeys säsong, kan man besöka klubbens officiella hemsida och följa dem i sociala medier, såsom Facebook, Instagram och Twitter. Där kan man får löpande information om lagets matcher, resultat, och spännande nyheter om spelare och ledare.

Affilierade Lag

Örebro Hockey är en framstående ishockeyklubb i Sverige och har flera affilierade lag som tävlar på olika nivåer. Dessa lag omfattar Örebro Hockey J20, Örebro Hockey, och Örebro Hockey U16.

Örebro Hockey J20 är klubbens juniorlag och har visat stor framgång genom åren. Laget fokuserar på att utveckla sina unga spelare genom att erbjuda dem möjligheter att träna och konkurrera på en hög nivå. Målet med J20-laget är att förbereda spelarna för att så småningom gå upp i A-laget.

Örebro Hockey A-lag spelar i SHL, som är den högsta nivån av ishockey i Sverige. Laget har haft en stark närvaro i ligan sedan säsongen 2013/2014. Med sina hemmamatcher i Behrn Arena är Örebro Hockey en stolt och passionerad representant för staden Örebro.

Örebro Hockey U16 är klubbens ungdomslag och syftar till att ge de yngre spelarna en solid grund i ishockey. Genom att erbjuda kvalitetsträning och tävlingsmöjligheter för spelare i åldersgruppen arbetar U16-laget för att identifiera och utveckla talanger som en dag kan representera både klubbens junior- och A-lag.

De affilierade lagen är en viktig del av Örebro Hockeys struktur och framgång. Genom att erbjuda träning, tävling och utveckling på alla nivåer strävar klubben efter att stärka sin position inom svensk ishockey och ge sina spelare alla möjligheter att nå sin fulla potential.

Franchise Spelargenomgång

Stjärnor och Kultspelare

Örebro Hockey, som spelar i SHL, har haft flera stjärnor och kultspelare genom åren. Dessa spelare har bidragit till lagets framgångar och skapat en stark supporterbas. Några av de mest kända stjärnorna inkluderar:

 • Spelare A
 • Spelare B
 • Spelare C

Var är de nu

Efter att ha lämnat Örebro Hockey har flera av dessa stjärnor och kultspelare fortsatt sina karriärer inom ishockeyn både i Sverige och internationellt. Några exempel på vad dessa spelare gör idag inkluderar:

 • Spelare A: spelar nu i en nordamerikansk liga
 • Spelare B: har gått i pension men arbetar som tränare
 • Spelare C: fortsätter sin karriär i en annan europeisk liga

Nationaliteter Genom Historien

Örebro Hockey har haft spelare från många olika nationaliteter genom åren. Denna mångfald har bidragit till en rik och varierad ishockeykultur i laget. Några av de mest representerade nationaliteterna inkluderar:

 • Svenska spelare
 • Finska spelare
 • Nordamerikanska spelare

Genomsnittshöjd och Vikt

Spelarna i Örebro Hockey har haft en genomsnittlig höjd och vikt som varierar över tid. Detta kan bero på förändringar i spelet och träningsmetoder. För närvarande är den genomsnittliga höjden och vikten för Örebro Hockey-spelare:

 • Genomsnittlig höjd: exempelvis 184 cm
 • Genomsnittlig vikt: exempelvis 88 kg

I denna spelargenomgång har vi kunnat belysa några viktiga aspekter av Örebro Hockeys historia, bland annat stjärnor och kultspelare, var de befinner sig nu samt nationaliteter och genomsnittliga fysiska attribut hos spelarna.

Övrig Fakta

Örebro Hockeyklubb, även känd som Örebro HK, är en ishockeyklubb i Örebro som spelar sina hemmamatcher i Behrn Arena. Klubben grundades ursprungligen som HC Örebro 90, och har varit aktiv i SHL sedan säsongen 2013/2014. Behrn Arena moderniserades under 2011 och har plats för över 5 500 personer.

Några av de mest framstående spelarna som representerat Örebro HK genom åren inkluderar Mikko Peltola och Mika Niskanen. De värvades under 2000-talet när Örebro försökte ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan efter att de åkt ur serien 2004. Klubben kämpade hårt för att återvända till den högsta nivån och lyckades med detta mål.

Statistiken från Örebros 2021/22 säsong visar att laget hade en svängig säsong men lyckades nå kvartsfinalen innan de blev utslagna. För mer detaljerad statistik om lagets prestationer under säsongen, besök Nerikes Allehandas webbplats.

Som en del av sina satsningar på att nå framgång i både SHL och internationellt spel, har Örebro HK anlitat framstående tränare som Johan Hedberg. Klubbens mål är att fortsätta att både utveckla och attrahera talang till organisationen för att sträva efter att bli en av Sveriges ledande ishockeyklubbar.

Vanliga frågor

Vilka är Örebro Hockeys nuvarande tränare?

Örebro Hockeys nuvarande tränarstaben kan variera från säsong till säsong. För att få den mest aktuella informationen om tränare, besök Örebro Hockeys officiella hemsida.

Var kan man köpa Örebro Hockeys officiella merchandise?

Örebro Hockeys officiella merchandise kan köpas i deras teambutik eller online. Besök Örebro Hockeys hemsida för mer information och länkar till deras webbshop.

Hur går det för Örebro Hockey i SHL?

För att följa Örebro Hockeys framgångar och resultat i SHL, besök Örebro Hockeys hemsida för matchresultat, nyheter och uppdateringar.

Vilka är de senaste resultaten från Örebro Hockeys träningsmatcher 2023?

För att se de senaste resultaten från Örebro Hockeys träningsmatcher 2023, besök Örebro Hockeys hemsida för uppdaterad information om matchresultat och annan relevant information.

Hur presterar Örebro Hockey J18?

Örebro Hockeys J18-lag spelar i J18 Elitserien. För att följa deras prestationer och framgångar under säsongen, besök Örebro Hockeys hemsida och håll dig uppdaterad med matchresultat och nyheter.

Vilka utmärkelser har Örebro Hockeys spelare fått enligt Eliteprospects?

Eliteprospects är en omfattande databas som samlar information om spelare och deras prestationer, inklusive utmärkelser och priser. För att se vilka utmärkelser Örebro Hockeys spelare har fått, besök Eliteprospects och sök efter Örebro Hockey eller specifika spelare.