Presenning från Clas Ohlson

Presenning från Clas Ohlson- Kvalitetsprodukter för att skydda dina tillhörigheter

Clas Ohlson är ett svenskt detaljhandelsföretag som erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster till sina kunder. Företaget grundades 1918 och har en rik historia och har etablerat sig som ett pålitligt varumärke inom detaljhandeln. Med över 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien har Clas Ohlson en stark närvaro i Norden och fortsätter att expandera sin verksamhet globalt.

Företaget är känt för sina högkvalitativa produkter och exceptionella kundservice. Clas Ohlson erbjuder ett brett sortiment av produkter, bland annat järnvaror, verktyg, hemelektronik och fritidsprodukter. Företaget tillhandahåller också olika tjänster, såsom installation, reparation och underhåll, för att hjälpa kunderna att få ut mesta möjliga av sina inköp. Clas Ohlson arbetar dessutom med hållbarhet och vidtar åtgärder för att minska sin miljöpåverkan.

  • Clas Ohlson är ett svenskt detaljhandelsföretag som erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster till sina kunder.
  • Företaget är känt för sina högkvalitativa produkter och exceptionella kundservice.
  • Clas Ohlson arbetar med hållbarhet och vidtar åtgärder för att minska sin miljöpåverkan.

 

Om Clas Ohlson

Historia

Clas Ohlson är en svensk detaljhandelskedja som grundades 1918 av Clas Ohlson själv. Företaget började som en postorderverksamhet och sålde allt från tekniska prylar till verktyg och maskiner. Under åren har företaget expanderat och har nu över 200 butiker i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Storbritannien.

Clas Ohlson AB

Clas Ohlson AB är moderbolaget till Clas Ohlson-koncernen och är noterat på Nasdaq Stockholm. Företaget har sitt huvudkontor i Insjön, Dalarna, och sysselsätter över 5 000 personer. Clas Ohlson-koncernen omsätter årligen över 8 miljarder kronor.

Varumärket Clas Ohlson

Varumärket Clas Ohlson är välkänt för sin breda produktportfölj och sitt fokus på kvalitet och hållbarhet. Företaget säljer allt från verktyg och maskiner till elektronik och heminredning. Clas Ohlson-koncernen har en stark närvaro på nätet och erbjuder sina kunder möjlighet att handla online.

Clas Ohlson är också känt för sitt engagemang för miljön och samhället. Företaget arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan och stödjer olika projekt och organisationer som arbetar för en bättre värld.

Ledning och Organisation

VD Kristofer Tonström

Clas Ohlson har sedan 2019 haft Kristofer Tonström som VD. Tonström har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln och har tidigare arbetat på företag som H&M och Lindex. Han har även haft ledande befattningar inom Clas Ohlson sedan 2014, då han började som CFO. Tonström har en tydlig vision för Clas Ohlson och har arbetat hårt för att förnya och modernisera företaget.

Styrelsen

Styrelsen för Clas Ohlson består av sju ledamöter, varav sex är valda av aktieägarna och en är anställd av företaget. Ordföranden i styrelsen är Kenneth Bengtsson. Styrelsen ansvarar för att fastställa företagets övergripande strategier och övervaka ledningens arbete.

Ledningsgruppen

Ledningsgruppen för Clas Ohlson består av VD Kristofer Tonström, CFO Göran Melin, Group Head of Communications Niklas Carlsson, samt ytterligare fem personer som ansvarar för olika delar av företaget. Ledningsgruppen är ansvarig för att genomföra företagets strategier och beslut, samt för att leda och utveckla företaget på kort och lång sikt.

Finansiell Information

Årsrapport 2022/23

Clas Ohlson presenterade sin årsrapport för 2022/23 den 6 december 2023. Totala försäljningen för året var 8 320 MSEK, vilket motsvarar en ökning med 3% jämfört med föregående år. Rörelseresultatet för året var 466 MSEK, vilket motsvarar en minskning med 6% jämfört med föregående år. Earnings Per Share (EPS) var 6,41 SEK. Styrelsen föreslår en utdelning på 4,50 SEK per aktie.

Sexmånadersrapport 2023/24

Clas Ohlson presenterade sin sexmånadersrapport för 2023/24 den 15 mars 2024. Totala försäljningen för perioden var 4 150 MSEK, vilket motsvarar en ökning med 2% jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet för perioden var 230 MSEK, vilket motsvarar en ökning med 5% jämfört med samma period föregående år. EPS var 3,15 SEK.

Kvartalsrapporter

Clas Ohlson publicerar kvartalsrapporter för Q1, Q2, Q3 och Q4. Kvartalsrapporterna ger en överblick över försäljning, rörelseresultat, EPS och andra finansiella nyckeltal för respektive kvartal.

Investerarinformation

Clas Ohlson tillhandahåller information för investerare på sin hemsida. Här finns bland annat information om bolagets strategi, finansiella rapporter, presentationer och evenemang. Bolaget har även en finansiell kalender där viktiga datum för rapporter och händelser publiceras.

Clas Ohlson är noterat på Nasdaq Stockholm och har en stark position på marknaden för hemmafixare. Bolaget har en tydlig strategi för att fortsätta växa och utveckla sin affär. Styrelsen arbetar aktivt med att utveckla bolaget och skapa värde för aktieägarna.

Hållbarhet och Ansvar

Hållbarhetsinitiativ

Clas Ohlson är fast beslutna att främja hållbarhet i alla delar av sin verksamhet. De arbetar ständigt för att minska sin miljöpåverkan genom att minska koldioxidutsläpp, minska avfall och främja återvinning. De strävar också efter att erbjuda sina kunder miljövänliga produkter som är tillverkade på ett ansvarsfullt sätt.

För att uppnå sina mål har Clas Ohlson vidtagit flera initiativ. De har till exempel infört energieffektivisering i sina butiker och lager, vilket har minskat deras energiförbrukning och därmed också deras koldioxidutsläpp. De har också ökat användningen av förnybar energi, som sol- och vindkraft, för att minska deras beroende av fossila bränslen.

Samhällsansvar

Clas Ohlson är också engagerade i att främja samhällsansvar. De har vidtagit flera åtgärder för att säkerställa att deras produkter tillverkas på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. De har också arbetat för att förbättra arbetsförhållandena för anställda i sina leverantörskedjor.

För att främja samhällsansvar har Clas Ohlson också engagerat sig i flera samhällsprojekt. De stöder till exempel initiativ för att främja utbildning och hälsa för barn och ungdomar, och de har också stött projekt för att minska fattigdom och främja jämställdhet.

Clas Ohlson fortsätter att arbeta för att främja hållbarhet och samhällsansvar i alla delar av sin verksamhet. Genom sina initiativ och engagemang strävar de efter att göra en positiv skillnad för både miljön och samhället.

Produkter och Tjänster

Butiker och Online

Clas Ohlson är en svensk detaljhandelskedja som erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster inom områden som hem, teknik, fritid och verktyg. Företaget har över 200 butiker i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Storbritannien, och erbjuder också sina produkter online via sin webbplats.

Produktsortiment

Clas Ohlson har ett omfattande sortiment av produkter som täcker allt från hushållsapparater och verktyg till belysning och elektronik. Företaget är känt för att erbjuda högkvalitativa produkter till överkomliga priser. Bland de mest populära produkterna finns smarta hemlösningar, ljud- och bildprodukter, verktyg och trädgårdsutrustning.

Reservdelar och Service

Clas Ohlson erbjuder också reservdelar och service för många av sina produkter. Detta innebär att kunderna kan köpa reservdelar till sina Clas Ohlson-produkter och få hjälp med reparationer om något går fel. Företaget har också en utmärkt kundtjänst som är tillgänglig via telefon, e-post och sociala medier för att hjälpa kunderna med eventuella frågor eller problem.

Clas Ohlson är en pålitlig och välrenommerad detaljhandelskedja som erbjuder högkvalitativa produkter och tjänster till överkomliga priser. Med sitt omfattande sortiment och utmärkta kundservice är Clas Ohlson ett utmärkt val för alla som söker produkter inom områden som hem, teknik, fritid och verktyg.

Kommunikation och Marknadsföring

Pressmeddelanden

Clas Ohlson är en välkänd varumärke som alltid försöker att kommunicera med sina kunder på ett tydligt och effektivt sätt. Ett av sätten som företaget använder för att kommunicera med media och allmänheten är genom pressmeddelanden. Dessa meddelanden innehåller vanligtvis information om nya produkter, företagsnyheter och annan viktig information som kan vara av intresse för allmänheten.

Gruppens kommunikationschef ansvarar för att se till att pressmeddelandena är korrekta och innehåller all information som behövs för att förstå nyheten. Detta är viktigt för att säkerställa att informationen som presenteras är korrekt och inte missförstås av allmänheten.

Marknadsföringsstrategier

Clas Ohlson har alltid varit känt för sin innovativa marknadsföring. Företaget använder en mängd olika marknadsföringsstrategier för att nå ut till kunderna och öka försäljningen. En av de mest populära strategierna är att erbjuda rabatter och kampanjer på utvalda produkter. Detta lockar kunderna till butiken och ökar försäljningen.

Företaget använder också sociala medier som en viktig del av sin marknadsföringsstrategi. Genom att använda sociala medier kan Clas Ohlson nå ut till en bredare publik och kommunicera med kunderna på ett mer personligt sätt.

Clas Ohlson har också varit aktiv i att sponsra olika evenemang och organisationer. Detta har hjälpt företaget att öka sin synlighet och bygga starka relationer med kunderna.

Sammanfattningsvis använder Clas Ohlson en mängd olika kommunikations- och marknadsföringsstrategier för att nå ut till kunderna och öka försäljningen. Genom att använda pressmeddelanden och sociala medier kan företaget kommunicera med kunderna på ett effektivt sätt och genom att sponsra evenemang och organisationer kan företaget öka sin synlighet och bygga starka relationer med kunderna.

Företagsevenemang och Presentationer

Clas Ohlson är ett företag som är mån om att hålla sina aktieägare och kunder uppdaterade om företagets verksamhet. Därför arrangerar företaget olika evenemang och presentationer under året.

Årsstämma

En av de viktigaste händelserna för Clas Ohlson är årsstämman som hålls varje år i september. Årsstämman är en möjlighet för aktieägarna att träffa företagsledningen och ställa frågor om företagets verksamhet och framtid. Under årsstämman presenteras också företagets årsredovisning och det finns möjlighet att rösta om olika beslut.

Webbsända Presentationer

För de som inte har möjlighet att delta i fysiska evenemang arrangerar Clas Ohlson också webbsända presentationer. Dessa presentationer är tillgängliga för alla och ger en möjlighet att ta del av företagets senaste nyheter och framtidsplaner.

Företaget erbjuder också en on-demand version av webbsända presentationer för de som inte har möjlighet att titta på presentationen live.

Presentationerna hålls på svenska, men för de som inte talar svenska finns det möjlighet att titta på en engelsk version av presentationen.

Clas Ohlson arrangerar också mindre presentationer och evenemang under året för att informera kunder och aktieägare om företagets senaste nyheter och produkter.

Användarinformation

Cookiepolicy

Clas Ohlson använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på deras webbplats. Cookies är små textfiler som sparas på användarens enhet när de besöker webbplatsen. Dessa cookies används för att spåra användarens beteende på webbplatsen och för att förbättra deras upplevelse genom att anpassa innehållet och annonserna som visas på webbplatsen.

Clas Ohlson använder både egna cookies och tredjepartscookies. Egna cookies används för att spara användarens inställningar och för att hålla reda på varukorgen. Tredjepartscookies används för att spåra användarens beteende på webbplatsen och för att visa annonser som är relevanta för användaren.presenning-fran-clas-ohlson

Användare kan välja att blockera cookies genom att ändra inställningarna i sin webbläsare. Detta kan dock påverka användarupplevelsen på webbplatsen och vissa funktioner kanske inte fungerar som de ska.

Användarinställningar

Clas Ohlson erbjuder användare möjligheten att anpassa vissa inställningar på deras webbplats. Användare kan till exempel välja vilket land de befinner sig i för att få en mer anpassad upplevelse. Användare kan också välja vilken typ av e-postmeddelanden de vill ta emot från Clas Ohlson.

För att ändra användarinställningarna kan användare gå till ”Mitt konto” på webbplatsen och klicka på ”Inställningar”. Här kan användare ändra sina inställningar för land, e-postmeddelanden och andra funktioner.

Clas Ohlson strävar efter att erbjuda en anpassad och användarvänlig upplevelse på deras webbplats. Genom att erbjuda användarinställningar och en tydlig cookiepolicy gör de det lättare för användare att ha kontroll över sin upplevelse på webbplatsen.

Övrig Företagsinformation

Medarbetare

Clas Ohlson är en av de ledande detaljhandelsföretagen i Norden med mer än 4000 medarbetare. Företaget har en stark kultur som präglas av engagemang, kreativitet och samarbete. Clas Ohlson tror på att ge sina medarbetare utmaningar och möjligheter att utvecklas och växa inom organisationen. Företaget har också ett starkt fokus på jämställdhet och inkludering, vilket är en viktig del av deras kultur.

Symbol och Operation

Clas Ohlsons symbol på börsen är CLAS B. Företaget grundades 1918 och har sedan dess utvecklats till att bli en av de mest framgångsrika detaljhandelsföretagen i Norden. Clas Ohlson har en stark närvaro i Norden med över 200 butiker och en växande online-närvaro. Företaget har en stark kundorienterad strategi och fokuserar på att erbjuda högkvalitativa produkter och en utmärkt kundservice. Clas Ohlson har också en stark hållbarhetsstrategi som är inriktad på att minska deras miljöpåverkan och främja en hållbar utveckling.

Sammanfattningsvis är Clas Ohlson en av de mest framgångsrika detaljhandelsföretagen i Norden med en stark kultur och närvaro. Företaget har en stark fokus på medarbetare, kunder, hållbarhet och tillväxt.

Vanliga frågor

Vilka butiker säljer vattentäta presenningar?

Clas Ohlson erbjuder ett brett utbud av vattentäta presenningar i olika storlekar och tjocklekar. Dessa kan köpas i alla Clas Ohlsons butiker eller på deras hemsida.

Hur väljer jag rätt tjocklek på en presenning för utomhusbruk?

Tjockleken på presenningen beror på dess användningsområde och hur ofta den kommer att användas. Generellt sett är det bäst att välja en tjockare presenning för utomhusbruk, eftersom den kommer att utsättas för väder och vind. Clas Ohlson har ett brett utbud av presenningar i olika tjocklekar, så det är lätt att hitta en som passar dina behov.

Är svarta presenningar mer UV-beständiga än andra färger?

Nej, färgen på presenningen påverkar inte dess UV-beständighet. Däremot är det viktigt att välja en presenning med UV-skydd om den kommer att användas utomhus. Clas Ohlson erbjuder UV-beständiga presenningar i olika färger.

Kan presenningar användas för att skydda bilar och om ja, hur?

Ja, presenningar kan användas för att skydda bilar från väder och vind. Det är viktigt att välja en presenning som är tillräckligt stor för att täcka hela bilen och som är tillverkad av ett vattentätt och UV-beständigt material. Clas Ohlson har ett brett utbud av presenningar som är lämpliga för att skydda bilar.

Vilka faktorer bör man överväga när man köper en presenning för byggprojekt?

När man köper en presenning för ett byggprojekt är det viktigt att överväga storlek, tjocklek och material. Presenningen bör vara tillräckligt stor för att täcka hela byggområdet och tillverkad av ett starkt och tåligt material som tål väder och vind. Clas Ohlson erbjuder ett brett utbud av presenningar som är lämpliga för byggprojekt.

Hur underhåller man en presenning för längsta möjliga livslängd?

För att förlänga livslängden på en presenning är det viktigt att förvara den torrt och rent när den inte används. Presenningen bör rengöras regelbundet med en mild tvål och vatten för att avlägsna smuts och föroreningar. Om presenningen är skadad eller trasig bör den repareras eller bytas ut så snart som möjligt för att undvika ytterligare skador.