Skor och kängor för vinter

Kängan är en kraftigare typ av sko, byggd för att klara lite hårdare påfrestningar från klimat och miljöer. Den har ett något högre skaft och dess snörning går därför ofta en bit upp på smalbenet, varför denna typ av sko även kallas snörkängor eller snörstövletter. Förutom snörade kängor med eller utan varmfodring, finns det också kängor i andra utföranden än de med snörning.

Shoppingtips finns härhttps://sofiamorgardt.se/.

Ett exempel på sådana är så kallade chelseaboots, som helt saknar snörning och istället har en resår på sidorna av kängan. Det finns ingen tydlig skiljelinje mellan kängor och boots, vilka båda heter just boots på engelska. Vanligtvis avses dock skor som är lite högre i skaftet än vad de skor som brukar benämnas som boots är.

Kängans många användningsområden

Kängans användningsområden är många och den finns därför i flera olika utföranden, bland annat militärkängor, vandringskängor, bikerboots och kängor att använda till vardags eller i arbetet. Kängan har ofta en lite tjockare och kraftiga sula, vilket gör den både hållbar och mer fotvänlig än många andra typer av Det höga skaftet gör också att en känga ger bättre stöd till foten och vristen, vilket är skönt om du exempelvis ska gå en längre sträcka i den. Oavsett om du behöver en stabil och tålig sko att använda i naturen, i stadsmiljö eller på arbetsplatsen är kängan ett utmärkt val!

En skotyp för hela året

Det kallare klimatet i Sverige gör att vi får tillfälle att använda kängan under en större del av året än i många andra länder. Den period då användningen av kängan är som störst sträcker sig från hösten till en bit in på våren. Under vintern är förstås varmfodrade kängor att föredra men ett par varma sockor kan också göra susen, om man får plats med dem i kängorna förstås. Kängor används även på sommaren, om än inte i lika stor utsträckning, och då kanske främst i form av vandringskängor, bikerboots och andra specialkängor samt något svalare kängor för vardagsbruk. Ett par bra och sköna kängor för bruk året runt är en grundpelare som borde finnas i var mans garderob!